Hamburger s ajvarom na grile.

Letné mesiace sú okrem iného známe aj ako hlavná grilovacia sezóna, takže ťa určite nejedna grilovačka ešte len čaká. Čo však hovoríš na nápad namiesto klasických jedál pripraviť niečo menej tradičné? Chutné jedlá, vďaka ktorým ťa bude rodina, priatelia i známi milovať? Máme pre teba ľahký recept na to, ako prekvapiť a pripraviť niečo výborné. Vyskúšaj grilovaný hamburger so ZDRAVO ajvarom

Čo budeš potrebovať?

  • 4 ks žemle
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • ZDRAVO Ajvar (môže byť aj pikantný, podľa preferencií)
  • 2 ks paradajok
  • 1 ks cibule
  • listy zeleného šalátu
  • majonéza

Ako na hamburger s ajvarom?

Prvým krokom je zmiešať 400 gramov mletého hovädzieho mäsa s 3 PL Ajvaru. Ajvar môže byť aj štipľavý, záleží od preferencie. Z mäsa vytvarujeme 4 kusy placiek, ktoré zabalíme do potravinovej fólie. Odporúčame nechať 30 minúť odležať v chladničke. Medzitým zmiešame 3 PL Ajvaru s majonézou. Touto zmesou potrieme žemle, na ktoré naukladáme listy zeleného šalátu, pokrájané paradajky a cibuľu. Pripravené placky ugrilujeme z každej strany, vložíme do žemle, podávame a do sýtosti vychutnávame.

Nezabudni sa svojim kulinárskym výtvorom pochváliť aj na Instagrame.
Stačí k fotke prihodiť hashtag #zijemZDRAVO.

Ajvar z pečenej papriky, často nazývaný aj papriková nátierka alebo pomazánka, je pripravený podľa vynikajúceho domáceho receptu, bez prianých konzervačných látok a aróm. Najlepšie si ho vychutnáte ako studenú prílohu k rôznym typom pečeného mäsa, vhodný je však aj ako súčasť omáčok a dusených príloh. Veľkej obľube sa teší aj vo forme studenej nátierky na opečenom chlebe alebo sendvičoch.

AJVAR domáci štipľavý alebo jemný
Kitti Pastoreková

Spracovala pre vás | Kitti Pastoreková
#pijemZDRAVO nájdete aj na

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *